Autori

Miroslav Šilić

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo. Magistrirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Radio je kao arhitekta projektant od 2003-2007. i kao saradnik na Departmanu za arhitekturu FTN 1997-2001. Od 2008. vodi sopstveni arhitektonski studio. Član je UPIDIV, DANS i IKS. Od 2002-2010. likovni urednik časopisa DaNS i drugih publikacija Društva arhitekata Novog Sada kao i brojnih monografskih publikacija iz oblasti arhitekture i umetnosti. Kao autor, koautor ili deo tima radio je na većem broju arhitektonskih projekata (Kulturni centar Novog Sada, Dom sportova Futog, stambeni, privatni i poslovni objekti) i projektima rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata građevinskog nasleđa za potrebe Akademije umetnosti. Izlagao je na kolektivnim i samostalnim izložbama izložbama u zemlji i inostranstvu i učestvovao je u radu više internacionalnih umetničkih projekata. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad.

dr Dubravka Đukanović

Vanredni profesor Akademije umetnosti UNS (Konzervacija i restauracija dela likovne I primenjene umetnosti) i naučni saradnik Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije. Zvanje inženjera, magistra (Zaštita, revitalizacija i proučavanje graditeljskog nasleđa) i doktora tehničkih nauka stekla na AF u Beogradu. Nakon rada u novosadskom Gradskom i Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture, od 2005. vodi sopstveni biro Studio D’ART, koji je noslac velike licence Ministarstarstva građevinarstva za izradu projekata za kulturna dobra od nacionalnog i međunarodnog značaja. Paralelno sa radom u struci se bavi akademskim (2001-13. FTN, sada AU) i naučno-istarživačkim radom.  Dobitnik nagrade novosadskog Salona arhitekture i Nagrade Ranko Radović 2010. i nagrada za konkursne radove u oblasti uređenja javnih prostora (2016/18). Autor brojnih arhitektonskih i konzervatorskih projekata, stručnih i naučnih radova i monografija Srpske pravoslavne crkve XVIII i XIX veka u Bačkoj i Arhitektura rimokaoličkih crkava Vojvodine od 1699. do 1939. godine. Član ŽAD, IKS, DKS i ICOMOS.

Mina Cvetinović Pavkov

Mina Cvetinović Pavkov je docent u oblasti Animacije i vizuelnih efekata na Akademiji umetnosti u Novim Sadu. Ima petnaest godina iskustva na polju kompjuterske grafike. Učestvovala je u realizaciji preko 40 promotivnih filmova i projekata koji sadrže kompjuterski generisanu sliku (odabrana lista klijenata: Dolce&Gabbana, Tuborg, X factor, Telenor,… ). Kao dio tima iz oblasti vizuelnih efekata učestvovala je u izradi četrnaest dugometražnih igranih filmova i serija (Izbor: “Na mliječnom putu“ režija Emir Kusturica, 2016; “Sunčanica“, režija Nikita Mihalkov, 2014). Održala je Izbinu radionicu animiranog filma 2014. godine, u okviru koje je sa polaznicima realizovala animirani film “Klackalica”, koji je osvojio nagradu za najbolji animirani film na festivalu See a Paris 2015, Pariz (Francuska). Sa autorskim filmom “Kafana” je osvojila nagradu za najbolji studentski film na Festivalu “BALKANIMA 2008”, Beograd.